Este ca și cum aș știi că la plecarea din acel loc, o parte din sufletul meu rămâne acolo. Cred că este chiar acea senzație de deja-vu sau deja-fu (varianta oltenească de perfect simplu). Da, da...simplu așa a început totul.
"Am trăit acest sentiment acum ceva vreme în urmă când am ajuns pe o insulă din sudul Thailandei... (era pe la apus, iar soarele se zbătea în oglinda apei, palmierii aplecați, parcă vroiau să sărute marea). Ochii parcă mi se umpluseră de bucurie nemărginită, sufletul se hrănea cu pofta de viață cu care ochii mei se înfruptau (...) minute în șir am stat pierdut în acel paradis...mi se tăiase răsuflarea..."
(...) Erau fix 10 minute trecute de 10 dimineața și ochii erau încă împăienjeniți după un zbor de peste 14 h cu scurtă escală la ruși, în Moscova...eram încă buimăcit, la peste 8.000 de km de casă...
Un oltean buimăcit de dimineață la Kremlin |
Dimineața pe răcoare, pe acoperiș, undeva pe la etajul 16
Prin Bangkok la un ice coffe cu aromă de jemanfiș.
Location: Pe acoperiș
|
Bangkok trebuie experimentat, cu toate ale lui, e de văzut, e de degustat...
Cana oltenească - o cană care cere să fie plimbată prin lume. PS: i-am promis că o sa mai ajungă în Thailanda
Însă, ce mi-a plăcut mai interesant la Bangkok este faptul că găsești foarte multe conexiuni spre insule, in alte tari din Asia și chiar spre Australia, iar asta mi-a încolțit ceva în minte...
Din Bangkok, mijlocul optim de transport este avionul care este rapid și ieftin. Nu aș recomanda călătoriile cu mașina/autobuzul pe distanțe mai mare, traficul e prost și o distanță de 90 km o faci și în vreo 3 h.
Din Bangkok, mijlocul optim de transport este avionul care este rapid și ieftin. Nu aș recomanda călătoriile cu mașina/autobuzul pe distanțe mai mare, traficul e prost și o distanță de 90 km o faci și în vreo 3 h.
Zis și făcut: am luat o companie aeriană thailandeză, la un preț de bogdaproste (33 euro cu bagaj de cală inclus, dus-întors, cu toate că parcă mi-aș fi luat bilet doar de dus în paradis...), servicii foarte mișto și am ajuns în regiunea Krabi, în sudul Thailandei, undeva în Marea Andaman.
Am înțeles că regiunea s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, de când au modernizat infrastructura aeroportului și câteva drumuri. (dovada că turismul nu se face doar cu frumusețile naturii).
![]() |
Traviator. Regiunea Krabi, Thailanda
|
Așezarea geografică a orășelului este cel puțin interesantă, acesta fiind situat la gura de vărsare a fluviului Krabi în Marea Andaman, fiind înconjurat de vaste păduri de mangrove.
Dată fiind diversitatea peisagistică și a importanței biodiverstății, această zonă a fost inclusă în rețeaua de zone umede de importanță internațională Ramsar.
În apropiere de malul râului, pe o stradă zărești o piață întinsă tarabe de mâncare, fiecare câte un master chef sau chef-a care îți trântea mâncarea în maxim 5 minute în farfurie, clătite la metru, sucuri naturale, smoothies din mango, papaya, kiwi, nuci de cocos ...deci oferta bună și multăă.
Majoritatea clienților sunt turiști, așa că țin deschis până la 22:30-23:00.
Șefele la cuțite din Krabi - în cadrul operațiunii scoici prăjite
Puțin ciudată mi s-a părut combinația lor dintre zahărul din nucă de cocos, chili și oul de la găinile thailandeze, cu alură de struț african. În rest, m-am prins că dacă nu vrei picant, trebuie să spui NO, NO, NO SPICY, nu prea merge cu a little spicy, îți ia gura foc, scoți fum pe nări ca un dragon și ochii-ți varsă lacrimi...de crocodil.
"A lităl spaisi, mistell". Hai Kopunka ! (pentru cunoscători)