vineri, 12 august 2016

Air Asia - cea mai mare companie aeriană low cost din Asia revine în Europa


sursa foto: www.thejakartapost.com
Cea mai bună companie low-cost din lume și cea mai mare companie low cost din ASIA, Air Asia revine pe piața din Europa după 4 ani.
Air Asia a mai operat zboruri între Kuala Lumpur – Londra și Kuala Lumpur – Paris. După vreun an, le-au retras datorită concurenței acerbe pe rutele dintre Europa-Asia dominate de companiile aeriene din Golf care au venit cu oferte.
Compania va începe să opereze începând cu 30 octombrie cu avioane Airbus 330 pe ruta Kuala Lumpur-Istanbul-Barcelona.
Biletele  pot fi achiziționate direct de pe site-ul operatorului aerian: www.airasia.com
Orarul de zbor
Kuala Lumpur – Istanbul 10:00 – 15:00 / Istanbul – Barcelona 16:30 – 19:20
Barcelona – Istanbul 20:50 – 1:20 / Istanbul – Kuala Lumpur 2:50 – 19:30

luni, 8 august 2016

Lefkada un colț de paradis grecesc




În ultimii ani Lefkada a devenit o destinație din ce în ce mai populară printre turiștii români, iar interesul localnicilor a crescut. S-au adaptat rapid pe stilul grecesc și au pus afișe peste și în limba română. Corect și corespunzător ! 

Jos pălăria !  :)


Lefkada este insula lipită de continent, este insula care te lasă să o descoperi treptat, treptat, pe măsură ce treci podul plutitor...
Insula Lefkada cu o suprafață de doar 336 kmp cuprinde peisaje de neuitat.
 Accesul este poate unul din cele mai facile întrucât Lefkada este legată de continent printr-un pod plutitor, așa încât nu depindem de orarul de la ferry-boat.
Insula este împădurită pe majoritatea suprafeței cu păduri de pini, iar drumurile din centrul insulei, meandrate și înguste, îți lasă impresia ca ești mai mult la munte decât la mare. 
Se aseamănă cumva cu drumurile noastre munte.

Considerata de mulți "Caraibele Greciei", Lefkada își copleșește vizitatorii cu plajele sale exotice ce par a fi decupate din vederi ce amintesc de plajele scăldate de apele oceanelor la tropice.
Nu a fost o decizie greu de luat pentru mine, fiind o insulă cu plaje superbe, cu conexiune rapidă de pe continent, prețuri accesibile și mai ales că era prima destinație din Grecia. Trebuia să fie memorabilă!  
Zis și făcut am rezervat, m-am documentat cu informații de interes general, iar apoi am stat pe GOOGLE și Google maps să descopăr toate plajele și golfurile Lefkadei.


Plajele din  Lefkada

Pe coasta vestică se ascund unele dintre cele mai faimoase plaje din lume, plaje precum Porto Katsiki, apreciată pentru apele de smarald și nisipul alb, foarte fin, dar și plajele Kathsima și Egremni. Din păcate, plaja Egremni (Egremnoi) a rămas acum doar a amintire din cauza cutremurului din 2015, însă celelalte plaje își așteaptă vizitatorii, la fel de frumoase.
Plaja Egremnoi înainte de cutremurul din 2015. Foto: City3d
Coasta vestică este mai abruptă și stâncoasă, prin urmare și plajele de aici sunt mai spectaculoase decât cele de pe coasta estică. Aici curenții maritimi fac ca apa să se încălzească târziu în cursul verii și condițiile meteo sa se schimbe de la o ora la alta.
Porto Katsiki este o plaja lungă de nisip, înconjurată de stânci verticale impresionante și se numără printre cele mai populare zece plaje din lume. Accesul pe plaja se face coborând 80 de trepte special amenajate. În trecut, când plaja era virgină și inaccesibilă omului, doar caprele ajungeau aici, de unde și denumirea de portul sau plaja caprelor (Katsiki în lb greacă înseamnă capră).
Un peisaj ce îți taie respirația: golful și plaja din  Porto Katsiki
  
Bineînteles, asta nu înseamnă că cine ajunge aici este capră sau țap...pentru că acum sunt trepte de coborâre către plajă.
To the beach....
Aici desigur nu am ratat ocazia să mă înec în peisaj și să savurez un cocktail de ăla exotic...
Pfff...hai mai zi ceva: mi-aș face și eu un bar așa...
Kathsima se află cam la 15 km sud-est de capitala insulei, în aproprierea satului Agios Nikitas, și este una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada. Este îmbrăcată numai în nisip fin și se bucura de ape de culoare turcoaz. Este o plajă aglomerată, se aseamănă cu agitația din zona Mamaia....multe beach-bar-uri și mulți români, sporturi extreme, așa că dacă vrei adrenalină, go4it !
Plaja de la Kathisma - aglomerată. Mergi acolo dacă vrei sporturi extreme
Peisajul ce o înrămează este spectaculos, fiind dominat de vârfuri muntoase idilice. Kathsima se afla printre preferatele tinerilor, care se strâng aici în grupuri pentru a se bucura de soare și a sărbători vara.  Pe coasta estică  se remarcă  plajele înguste și mai puțin spectaculoase, fără curenți maritimi așa încât apa mării este mai caldă decât pe coasta vestică. Aici se afla cea de-a doua stațiune ca mărime de pe insula, Nidri, un fost sat pescăresc situat la 18 km de orașul administrativ al insulei - Lefkas/Lefkada. 
Plajele înguste din Nidri
Nidri devine foarte aglomerată în timpul sezonului turistic, cu o viață de noapte extrem de activă și o plaja dotată cu toate facilitățile. Sudul insulei deschide apetitul pentru wind-surfing în Vassiliki, situat la 38 de km de Lefkada Town. Un fost sat pescăresc, devenit de curând o atracție turistica, Vassiliki are câteva plaje foarte frumoase și este punctual de plecare către insulele Itaka și Kefalonia.
Sute, sute de nave mici...undeva între  Nidri și Vassiliki
Asta e prima parte despre Lefkada. Mi-a făcut o impresie atât de bună, încât am zis că nu e de ajuns doar un singur articol despre o insulă ce merită să fie descoperită toată...
Aici mi-am făcut un selfeet de mare valoare, savurând o bere grecească Alfa, adecvată personalității...dar nu se vede în poza...nici berea, nici personalitatea:)). 
Chill out & relax mode !
Plaja din Milos...mai lipsea Venus


În Lefkada am stat la o țigară cu Oosupuukulin din Senegal și i-am admirat ceasurile de firmă ce valorau zeci de mii euroi.
O dată în viață ai șansa ăn viață să ții în mână ceasuri de zeci de mii de euro...păi nu?  

Aici m-am răcorit în cataractele Dimossari, după zilele de plaje toride, e mai mult decât perfect să te răcorești în apele...ceva dumnezeisc, divin, ca al doilea botez !
Yoga în cataractele Dimossari ...sau mă rog...echilibristică 
Am avut  o chimie extraordinară cu acest loc, am încercat să ma hrănesc cu energia insulei, să savurez absolut orice moment. M-a făcut să-mi dau seama încă o dată că, de fiecare dată când călătoresc într-un loc nou, trebuie neapărat să mă integrez energiei și să mă bucur că am ajuns acolo. 
Despre asta e vorba: Călătorește în felul tău acolo unde simți să te duci, DU-TE !