luni, 2 februarie 2015

În căutarea verii de la Tropicul Racului din insulele CanareDacă plecăm de la premisa că "Lasă că vara asta merg în Grecia sau la Mamaia"...se duce amorul artei călătoriilor :D .
De asta m-am gândit că ar trebui să nu aștept ca vara să vină la mine și că ar fi mai bine să merg eu să o caut :D
 Am zis totuși să nu merg până la capătul lumii, în cealaltă emisferă, unde e vară atunci când la noi e iarnă...deci hai să o cătăm în emisfera noastră!
Bunn..de data asta am zis să folosesc și aeroportul din Craiova să să încerc să fac un circuit cu plecare din Craiova și întoarcere tot pe Craiova (cu ocazia asta fac și lobby pentru Aeroportul Intl. Craiova).

După vreo câteva zile de căutări și planificări și schimbări de destinații (vreo 12 combinații de destinații, minim 10 aeroporturi, 10 orașe) am creionat următoarea rută: CRAIOVA - MILAN - MARRAKECH - CASABLANCA - FUERTEVENTURA (INS. CANARE) - BARCELONA-CRAIOVA.

Atunci când există pasiune faci posibil ceea ce pare pentru alții pare imposibil. 
Este o rută foarte avantajoasă din punct de vedere al costurilor de transport, dar și al conexiunilor între avioane și aeroporturi: 
5 avioane, (CRA-BGM, BGM-RAK, CMN-FUE, FUE-BCN, CRA-BCN)
6 aeroporturi (Craiova, Milan - Bergamo, Marrakech Menara, Casablanca Mohammed V,    Fuerteventura, Barcelona El Prat)
2 continente (Europa, Africa)
3 țări (Italia, Maroc, Spania)

Marocul și orașele lui de legendă Marrakech și Casablanca urmează  să le dezbatem în runda viitoare și vorbim despre obiective, atracții și specificul lor. 
Am să va povestesc și cum a fost prima experiență de pe continentul african, peripețiile din celebra piața Djema El Fnaa din Marrakech, despre cât de mare este Casablanca și despre oamenii locurilor prin care am trecut.

În prima parte descoperim Fuerteventura și vedem ce înseamnă, unde este și câteva motive pentru a da o fugă pe timp de iarnă pe plajele însorite din insula canariană.

Fuerteventura este o destinație de călătorii prea puțin cunoscută în România, însă pe plan european este o destinație renumită pentru zilele însorite în care poți merge la plajă și pe timp de iarnă.
Este ca mărime a doua insulă din arhipelagul Insulele Canare, situată în oceanul Atlantic.
Este insula cea mai aridă dintre insulele Canare și de asemenea cea mai apropiată de coasta africană (97 km).
De ce Fuerteventura ?

1. Fuerteventura este mărginită de imense plaje cu nisip auriu, de origine sahariană care, combinat cu apa limpede de culoare turcoaz, dau un peisaj tipic zonei Caraibelor,  de aceea insula mai este denumită și "Caraibele Europei".

Playa Concha, El Cotillo, Fuerteventura
Plajele din nordul insulei 
Plajele din zona Corallejo, pline cu nisip fin adus de vânturile sahariene2. Este o insulă liniștită, (față de Tenerife și Gran Canaria), oferă peisaje unice, ca muntele mitic Tindaya, câmpuri ondulate de dune în nord, relief vulcanic în partea centrală a insulei. 
3. Micile sate de coastă sunt exemple pentru arhitectura specifică zonei; biserici, castele, dar și o rețea de muzee care ne pot oferi o interesantă plimbare prin istoria insulei pline de comori: broderii, arta de a împleti coșuri, olărit. 


Sat din centrul insulei Fuerteventura

4. Cu 13 arii naturale protejate a fost declarată de către UNESCO în 2009 Rezervație a Biosferei
5. Are peste 3.000 de ore pline cu soare pe durata unui an.
6. Are un climat plăcut cu temperaturi moderate, spre exemplu temperatura medie a lunii februarie fiind de 21 C. 

Motivele sau motivațiile pot continua, însă mereu am considerat că de cele mai multe ori o imagine face cât 1.000 de cuvinte:Caleta de Fuste


Plaja Sotavento de pe Costa Calma, situată în sudul insulei


Un mic paradis din nordul insulei
Iarna asta facem plaja in Fuerteventura,

Pe 20  februarie ne vedem la plajă în Fuerteventura, insula in care vara e la ea acasă !

TO BE CONTINUED...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu