joi, 5 decembrie 2013

Tenerife - o destinatie de vacanta pentru tot timpul anului (I)

Tenerife, Tenerife...poate cea mai exotică destinație de vacanță din Europa sau mai bine zis ce aparține administrativ de o țară europeană, pentru că geografic ține mai mult de Africa și regiunea Atlanticului.

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei.
are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km și o suprafață de 2.034,38 km².
Insula Tenerife pare a fi doua locuri contopite intr-unul singur: în nord descoperim zona spaniola, locuita, cu orasele si sate. Pe când sudul, mult mai însorit a fost transformat într-o zona de vacanta, plina de statiuni si hoteluri, avand ca scop sa ofere milioanelor de turisti sejururi tropicale.
Vulcanul Teide văzut din avion
 In timp ce nordul, unde se află vulcanul Teide are o vegetatie abundenta, aproape tropicala, sudul este lipsit de ploaie, secetos. Acest aspect dual da un farmec extraordinar insulei Tenerife
Cu ce se laudă Tenerife:
San Cristóbal de La Laguna, singurul oraș din Canare declarat Patrimoniu al Umanității de către UNESCO
- Parcul Național Teide (înscris în anul 2007, al doilea cel mai vizitat parc al lumii),care se află pe vulcanul Teide (3.718 m înălțime), cel mai înalt munte al Spaniei
- Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife considerat al doilea ca mărime din lume și declarat petrecere de interes turistic internațional.

Poate că dacă mergi vara în Tenerife nu ți se pare cea mai exotică destinație pentru că este soare și cald mai prin tot sudul Europei. Însă dacă mergi în toiul iernii, când la noi sunt temperaturi cu minus 20 C și troieni de 1 m, iar tu stai la plajă în Tenerife la +27 C, la sfârșit de ianuarie și savurezi un cocktail pe șezlong, atunci cu siguranță simți exotismul insulei.
La fel de adevărat este că și șocul va fi de proporții, atunci când ajungi în țară și îți  vor trebui câteva zile bune să-ți revii și să revii  cu picioarele pe pământ. De la pantaloni scurți și tricou treci direct la geaca :D
Playa de Las Teresitas

Tenerife are peste 140 de plaje superbe, foarte bine amenajate, majoritatea fiind decorate cu distinctia Steagul Albastru, garantia europeana pentru calitate. Găsesti aici plaje naturale cu nisip negru, dar și plaje artificiale create cu nisip auriu si fin importat din Africa.

Playa de las Teresitas

La doar cativa kilometri de Santa Cruz, in localitatea San Andres se afla una din cele mai frumoase plaje din Tenerife, Las Teresitas: intinsa, cu nisip auriu si fin, apa de un albastru deschis si multi palmieri. Plaja a fost creata in mod artificial la inceputul anilor '60, printr-o operatiune foarte mare, cu nisip adus din desertul Sahara. Este o plaja artificiala foarte frumoasa. Aproximativ 4 milioane de saci de nisip au fost adusi atunci. Este cea mai cautata si vizitata plaja de pe insula. Aici poti practica volei de plaja, aerobic in apa, snorkeling sau te poti relaxa la unul dintre barurile si restaurantele de pe faleza.                                    
E drept că în insulele Canare poți face plaja sau sta la plaja aproape în orice lună a anului, fiind situate exact pe tropicul Racului, le putem numi insule tropicale :D.

Ne oprim aici cu prima parte a relatărilor din Tenerife.
În episoadele următoare vom vorbi despre Santa Cruz - capitala și perla insulei, plajele din sud, vegetatia zonei si cel mai exotic parc din Europa: Loro Parque...

Și evident vă vom oferi și soluții de trip & hunt  pentru transport (avion) și acomodare-cazare la prețuri imbatabile!

Asta la vista trip hunters !

Playa de Las Teresitas la sfârșitul lunii ianuarie. În România erau -15C, iar aici pe plaja erau vreo 26 C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu