duminică, 28 februarie 2016

THAILANDA - mirajul Asiei musonice sau peisajele din "Avatar" ?


THAILANDA - mirajul Asiei musonice sau peisajele din "Avatar"?

         
       Mi-a picat cu tronc în urmă cu un an, 2015,  Asia de Sud-Est și am decis că vreau să ajung acolo în maxim un an. Faza mișto e că eram fascinat cam de toate țările de acolo : (Indonezia,  Filipine, Malaysia și...Thailanda).
     Din start am zis că, dacă aș merge în Thailanda, care e o destinație în vogă și printre turiștii români, mi-ar toci din elanul meu de explorator și de călător și că ar trebui ceva și mai sălbatic, mai necunoscut...
      După câteva răscoale interne în mintea mea și consultații cu cei oameni care au călcat în ”Țara oamenilor liberi” am rămas la varianta de a merge într-o destinație cu de toate (plaje exotice, junglă, sit-uri istorice, distracție, rezervații naturale, distracție de club) și...masaj thailandez :D .
Când am mai auzit și că ”thai” înseamnă liber, iar Thailanda e oamenilor liberi, era ceva genu: NEXT DESTINATION IS....... :D :D.
         Sunt sigur că deja știați cât de  îndragită este Thailanda ca destinație turistică de rang mondial.   E drept că a câștigat mult ca imagine și ca popularitate în ultimul deceniu, turismul fiind propulsat și de boom-ul economic  și dezvoltarea infrastructurii turistice, dar și unei strategii bune de promovare pe plan internațional.


TOP 5 OBIECTIVE TURISTICE (topul scurt - Jikky Bravo)

1. Golful Phang Nga este una dintre atracțiile de top, iar zona turistică oferă diversitate de la grote ascunse si peisajul ”vârfurilor ascuțite ce ies din Golful Siam”, al drumeții prin habitatele tropicale protejate.  Aici  s-a filmat Avatarul si James Bond, pe insula  Ko Ping Kan

.
Phang Nga
2. KO PHI PHI este un frumos arhipeleag localizat in regiunea Krabi, nu departe de Phuket, de unde se pot lua croaziere de o zi. Aici s-a turnat filmul ”The Beach”, poți face snorkelling, scuba diving, este o insulă slab populată și amenajată într-un stil mai tropic rustic.

INSULA  KO PHI PHI 
3. Ao Nang este cea mai populară plajă din golful ”Prințesei” din regiunea orașului Krabi, fiind cu ani în urmă o plajă izolată descoperită mai mult de turiștii cu rucsacul în spate. O dată cu dezvoltarea aeroportului, plaja este momentan una dintre cele mai vizitate obiective turistice din  sudul Thailandei
 
PLAJA AO NANG


4. Mu Ko Ang Thong, care înseamnă ”Castronul de Aur”, este un popular parc național în golful Thailandei, alcătuit din 42 de insule. Este un peisaj tipic mai mult insulelor din Pacific și reprezintă un peisaj unic pentru Asia de Sud-Est. Se poate vizita sub forma unei excursii de o zi cu plecare din  insula Koh Samui,    PS: Abia aștept sa fiu pe 2 insulă din poză asta :D 

Mu Ko Ang Thong


5. Khao Sok este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Thailanda și protejează habitatele pădurilor tropicale  și este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai reprezentative zone în care poți vedea frumusețea adevăratei Thailande. Este locul în care se mai rgăsește vechea pădure tropicală, fără intervenția omului și 5% din speciile de animale de pe Terra. Cascade, lacuri naturale, păduri tropicale...merg aici să respir natura pura :)

Khao Sok

Acum fie vorba între noi, ”motive” de vizitat sunt destule, de la  plajele exotice, pădurile tropicale, munții acoperiți cu vegetație luxuriantă, la hotelurile de lux din  junglă sau bungalow-urile de pe plajă, la agitația mega-metropolei Bangkok, distracția din sudul țării (Phuket, Ko Samui), la gastronomia incitantă și diversificată. 

 Poate și faptul că este singura țară din Asia de Sud-Est care nu a fost colonizată de vreo putere europeană, a conservat cultura, identitatea națională și sute de sit-uri istorice sunt conservate în stare intactă ...ca acum sute de ani în urmă.

Paradoxal, cred că dilema călătorului care merge în Thailanda, este să se decidă unde merge și ce exploră: plaje exotice, temple, rezervații naturale, distracția din Phuket, nebunia Banghkok-ului sau un resort izolat pe o insulă la fel de izolată și să facă fotosinteză toată ziua cu cocktail-uri non-alcoolice sau cu ceva concentrație de aburi...

Aceeași dilemă am avut-o și eu, am petrecut ore în șir să citesc, să mă documentez...să compar, să scad,,,să mai pun destinații, obiective, iar după, mi-am dat seama că cel mai simplu pentru un călător care își propune să ajungă în Thailanda este să-și stabilească câteva obiective, iar restul să le descopere acolo, să nu fie ceva planificat 100% pentru că se distruge din farmecul mirajului unei destinații precum..Țara Zâmbetelor grație zâmbetului fermecător al femeilor thai ... :D :D Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu